1.12.22

Τελευταίο δύσκολο 24ωρο με την Άριελ...


Έκλεισε η Αθηνών - Κορίνθου από πτώση βράχων...

ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Άριελ», έχοντας δώσει από την αρχή της χθεσινής ημέρας μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Κρήτη, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία σήμερα έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το... πρώτο μισό της ημέρας τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Έπεσαν βράχοι, έκλεισε η Εθνική

Λόγω της κακοκαιρίας Άριελ στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι αυτοκίνητο προσέκρουσε στον έναν από τους βράχους χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες, στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κρήτη, Αίγινα, Εύβοια και... Ελευθέριος Βενιζέλος

Στις Κάτω Γούβες υπερχείλισε ποταμός, στις Βούτες έπεσε στύλος στο δρόμο ενώ στη Μαυσώλου, λίγο πριν τη Βιομηχανική περιοχή, σημειώθηκε κατάρρευση χωμάτινου όγκου. Σύμφωνα με το neakriti.gr στις Τρεις Βαγιές έσπασε ρυάκι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Προβλήματα υπήρξαν τόσο στην Αίγινα οπου υπερχείλισε το ρέμα στη Λεύκη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το οδόστρωμα, όσο και στην Κύμη της Έυβοιας.

Τα έντονα φαινόμενα που πλήττουν από χθες το πρωί τη χώρα προκάλεσαν ανατροπές και στις προγραμματισμένες αφίξεις πτήσεων. Η περιπέτεια αεροσκάφους της Lutfhansa, λόγω της κακοκαιρίας Άριελ, πριν από την άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος», καταγράφεται σε βίντεο του protothema.gr. Ο πιλότος επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος δυο φορές, χωρίς όμως επιτυχία.

Σχεδόν σε όλα τα ορεινά χωριά του Μετσόβου έχει χιονίσει, ενώ στα λευκά είναι ντυμένος ο ορεινός όγκος των Τρικάλων ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στη Χαλκιδική στον ορεινό Χολομώντα και σε υψόμετρο 650 μέτρων, λίγο πιο ψηλά δηλαδή από το χωριό της Αρναίας.

Σε λευκό κλοιό και το Σέλι, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα στο Βέρμιο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ημαθίας θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και θα ολοκληρωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες. Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: