25.8.22

«Χάος» στο Facebook: Εξαφανίστηκαν οι αναρτήσεις φίλων...


...και τα newsfeed γέμισαν με spam...
Χιλιάδες χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ανέφεραν προβλήματα με το newsfeed τους την Τετάρτη, από μία δυσλειτουργία στην πλατφόρμα που είχε ως αποτέλεσμα να προωθούνται αναρτήσεις σε σελίδες θαυμαστών σελέμπριτι... 

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν στο πρόβλημα, με memes που χλεύαζαν το Facebook. 

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ζήτησε συγγνώμη «για την όποια αναστάτωση» και διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε.

«Νωρίτερα σήμερα, μια αλλαγή στις ρυθμίσεις προκάλεσε σε ορισμένους ανθρώπους προβλήματα με το newsfeed τους στο Facebook. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν».

Χρήστες που συνδέονταν στο Facebook από κινητά και σταθερούς υπολογιστές, έβλεπαν άσχετες δημοσιεύσεις σε σελίδες και ομάδες διασημοτήτων. 

Ορισμένοι δημοσίευσαν memes σε δημοφιλείς σελίδες θαυμαστών του Facebook, όπως της Kim Kardashian, των Rolling Stones και της Taylor Swift, για να διακωμωδήσουν το σφάλμα του Facebook. Άλλοι χρησιμοποίησαν επίσης την ευκαιρία για να προωθήσουν τους εράνους τους σε GoFundMe και PayPal. 

Οι δημοσιεύσεις των φίλων είχαν εξαφανιστεί, γεγονός που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν το Facebook είχε δεχτεί επίθεση από χάκερ ή είχε κατακλυστεί από spam.

Τα προβλήματα έρχονται μετά την ανακοίνωση από τη Meta για νέες αλλαγές στη ροή του Facebook τον περασμένο μήνα. 

Αυτές παρουσίασαν στους χρήστες νέες επιλογές για την προσαρμογή των feeds σε ξεχωριστή καρτέλα στις mobile εκδόσεις iOS και Android του Facebook.

Η Meta δέχτηκε επικρίσεις για τις αλλαγές που έκανε στο Facebook και το Instagram σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί το TikTok και την επιτυχία του βίντεο μικρής διάρκειας.

Η νέα ροή ειδήσεων του Facebook επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύντομα βίντεο από την αρχική σελίδα του και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου, ανακαλύπτοντας νέο υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: