16.8.22

Παρακολουθήσεις: Στον Άρειο Πάγο ο Θανάσης Κουκάκης...



Τι θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα...

Το κατώφλι του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου πέρασε νωρίτερα σήμερα ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις παρακολουθήσεις. 

Ο κ. Κουκάκης είχε... προαναγγείλει σε ανάρτησή του, ότι θα ζητήσει από τον κ. Ντογιάκο σειρά επτά ενεργειών: 

διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.
εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).
πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. 
ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexaκαι Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών που έχει γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία από τον Μάιο, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.
κλήση για άμεση εξέταση των πραγματικών ιδιοκτητών των εταιρειών Intellexa και Krikel και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
διερεύνηση τού ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του».



Την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε για την υπόθεση και ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου. 

πηγη Lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: