1.8.22

Εχουν την... φωλιά τους λερωμένη...


Η κυβέρνηση πάει στο θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων από το κακό στο χειρότερο. Μετα την επιμονή του αδιάβαστου κι ανεπαρκούς κυβ. εκπροσώπου να υποβαθμίζει το θέμα ο ΥπΔικ με περίεργη παρέμβαση προς τον νεοδιορισθέντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να αντιμετωπισθεί το θέμα με άμεση προτεραιότητα.
Αν αυτό δεν είναι... ένδειξη πανικού (πέρα από την πολιτική ασυναρτησία που βγάζουν οι αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών κι αξιωματούχων)τι είναι; Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ξανα (όπως και την περασμένη βδομάδα) ότι έχει μια πρωτοβουλία που έχει χάσει από καιρό. Γιατί απλούστατα έχει τη φωλιά της λερωμένη
Κάποιοι μου λένε ότι ο ΥπΔικ πήρε την πρωτοβουλία του τηλεφωνήματος στον Εισαγγελέα με δική του πρωτοβουλία. Για να έχει τα νώτα του καλυμμένα σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση. Δεν το πολυπιστεύω. 
Κανείς δεν κουνιέται σ'' αυτή την κυβέρνηση αν δεν δώσει το πράσινο φως ο Γ.Δ. Λες κι ο εμπειρος δικαστικός δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Προς τι λοιπόν η παρέμβαση; Μάλλον για να περιορίσει το κακό με τις άγαρμπες δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή. 
Αλλά και με την επιπλέον επιβάρυνση που προκαλεί η σημερινή συνέντευξη του δημοσιογράφου Κουκάκη που ισχυρίσθηκε ότι η εταιρία Intellexa που εμπορεύεται το συγκεκριμενο κακόβουλο λογισμικό "εχει συναλλαγες με πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος". Μεταξύ μας: Ενα πρόσωπο εννοει, υποπτευομαι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: