26.8.22

«Μόνο η ΕΥΠ κάνει μαζικές υποκλοπές; ...


Kαμία αναφορά στην ΔΙΔΑΠ;»...

Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση από τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ψέματα και έωλους ισχυρισμούς και τις προηγούμενες κυβέρνησης για τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό ενός σάπιου θεσμικού πλαισίου...

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για ένα πολυπλόκαμο πλέγμα, το οποίο μένει στο απυρόβλητο και βάσει του οποίου αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ένα πλαίσιο μέτρων, που όπως είπε, υπηρετούν και θωρακίζουν πολύπλευρά την εξουσία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ μεριμνούν απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους και τα συμφέροντα των πολιτών. 


Καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν ψηφίσει ρυθμίσεις, που δίνουν το  πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων, στο όνομα εθνικής ασφάλειας, δημόσιου συμφέροντος, τρομοκρατίας και εξτρεμισμού. "Έννοιες που γίνονται λάστιχο και μπορούν να χωρέσουν τα πάντα" πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι πρόκειται για την παρακολούθηση όχι μόνο ενός πολιτικούς αρχηγού αλλά όλου του Κόμματος. "Οι κομουνιστές ήταν στόχος παρακολούθησης από την εποχή του τηλέγραφου. Στην εποχή του 5G έχει περάσει σε άλλα επίπεδα" είπε αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών του ΚΚΕ τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς καμία απάντηση από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κουτσούμπας έθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως τα εξής: 

Μόνο η ΕΥΠ έχει τη δυνατότητα να κάνει μαζικές υποκλοπές;
Έχει ή όχι δρομολογηθεί αγορά λογισμικού για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ.;
Έχει εξεταστεί η προμήθεια ειδικού λογισμικού στο Ισραήλ;
Καμιά κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει λογισμικό παρακολουθήσεων για λογαριασμό των κρατικών μυστικών υπηρεσιών; 
Ήταν ή όχι στις προθέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων η προμήθεια ακόμα και του Predator; Μήπως έκαναν και σχετικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για την αγορά του;
Ολοκληρώθηκε ή όχι η «έρευνα αγοράς» από την κυβέρνηση ΝΔ (2020) με την προμήθεια λογισμικού Pegasus & Hrisaoras;
Τέτοια δυνατότητα δεν έχει η Διεύθυνση Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ); 
Σιγή ασυρμάτου για τη ΔΙΔΑΠ 
"Τόση συζήτηση, δηλώσεις, αρθρογραφία, μια αναφορά στη ΔΙΔΑΠ δεν είδαμε... Γιατί άραγε;" αναρωτήθηκε κάνοντας λόγο για σιγή ασυρμάτου από κόμματα και ΜΜΕ σχετικά με μια υπηρεσία, που ιδρύθηκε το 2014, οργανώθηκε με αμερικανική καθοδήγηση και δημιούργησε ένα πανελλαδικό δίκτυο συλλογής πληροφορίες με δυνατότητα πολλών χιλιάδων υποκλοπών ταυτόχρονα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: