25.8.22

«Παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Ν.Δ.»...



Δριμύ κατηγορώ σε υψηλούς τόνους και με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, και αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών...

Λίγες ώρες πριν συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης –ο οποίος ήταν κι ο ίδιος υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ– δεν δίστασε να μιλήσει για «παρακρατικό μηχανισμό κινούμενο από τη Ν.Δ.» για «σκοτεινές πρακτικές» και για «κατήφορο χωρίς φρένο» από τη Ν.Δ.

«Είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα στον βωμό της εξουσίας», επιλέγοντας την παραπληροφόρηση, τη διχόνοια και το δηλητήριο, είπε επίσης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για την οποία επισήμανε ότι βαρύνεται με τεράστια θεσμική κρίση. Η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Τόνισε ότι επιμένει στη θεσμική αντιμετώπιση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης κι ότι πάνω από όλα τον ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός να μάθει την απόλυτη αλήθεια. Στόχος μου δεν είναι τα πολιτικά οφέλη υπογράμμισε. «Δεν θα καταφέρουν να απαξιώσουν ένα τέτοιο σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης»

Συνεχή ήταν τα πυρά του κ. Ανδρουλάκη κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας έτσι και το στίγμα που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και απευθυνόμενος στον ίδιο είπε: «Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια δημόσια αρχή». 

Αφού τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης και δεν θα τους ακολουθήσουμε», έστειλε μήνυμα πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κύριο Μητσοτάκη να αφήσει σκιές». Κάλεσε με επιτακτικό τόνο τον πρωθυπουργό να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό από το βήμα της Βουλής. 

Για το Predator

Επανέλαβε το ερώτημα για ποιο λόγο ήταν ο ίδιος υπό παρακολούθηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ένιωσα βαθύτατα προδομένος ως Έλληνας πολίτης πάνω από όλα». 

Τόνισε με νόημα πως ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών –εάν θέλουν να θωρακίσουν τη Δημοκρατία– είναι να αποκαλύψουν ποιος στην Ελλάδα έχει το Predator, σε περίπτωση που δεν το χρησιμοποιεί η ΕΥΠ, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. 

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε έδειξε ότι δεν έχει καμία πρόθεση για ουσιαστικές αλλαγές στην ΕΥΠ. 

Εξάλλου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δημοσίευση του Politico και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «τραμπικές επιθέσεις» σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: