23.8.22

Πόσα χρήματα θα πληρώναμε τους σταρ του Χόλυγουντ...


... για να διαφημίζουν την Ελλάδα...
Βροχή αστέρων του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και του αθλητισμού συνεχίζει να φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι η χώρα μας, οι οποίοι μοιράζονται τις καλοκαιρινές τους στιγμές με τους φίλους και θαυμαστές τους στα κοινωνικά δίκτυα...

Άλλοι προσπαθούν να ταξιδέψουν μυστικά, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν αφού οι παπαράτσι «καιροφυλακτούν», φωτογραφίζοντας τους όπως μπορούν, προκειμένου να κερδίσουν μια αποκλειστικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Έλον Μασκ, που πέρασε για λίγο από τη Μύκονο, με τις φωτογραφίες του μέσα από το ταχύπλοο να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Στην Πάρο έκαναν τις βόλτες τους ο νούμερο ένα παίχτης τένις στον κόσμο ο Ρότζερ Φέντερερ με την οικογένεια του, όπως και η καλλονή ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι με την κόρη της. Δεν πόσταραν κάτι στα social media τους, όπως οι φωτογράφοι τους τσάκωσαν. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ προσπάθησε να περάσει απαρατήρητη από τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο που επισκέφτηκε πριν από ένα μήνα, όμως δεν τα κατάφερε, ο φακός καραδοκούσε. Η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν ευχαρίστησε την «όμορφη Ελλάδα» στο Instagram μέσα από μια φωτογραφία της, που ήταν σχεδόν βυθισμένη στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.



Μόλις χτες η Ντέμι Μουρ φωτογραφήθηκε πάνω σε σκάφος και πίσω της η ελληνική σημαία, προφανώς κάπου κοντά στην Κέρκυρα που περνά τις διακοπές της με Έλληνες φίλους της. Το πρόσφατο ποστ της στο instagram, στο οποίο έχει 3 εκατομμύρια ακόλουθους, έλαβε πάνω από 63.000 «likes», ενώ απέσπασε μάλιστα και σχόλιο από την φίλης της ηθοποιό επίσης, Λίλυ Κόλλινς που στο δικό της λογαριασμό στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει 26,8 εκατ. ακόλουθους.


Νωρίς τον Ιούνιο, ο θρύλος των Beatles, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, γιόρτασε τα 80α γενέθλια με την οικογένειά του σε ένα πολυτελές γιοτ στα ανοιχτά της Μυκόνου. Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, βρέθηκε και η κόρη του Πικάσο, Παλόμα με ελληνική παρέα.

Ο σουπερ σταρ ο Μάτζικ Τζόνσον πόσταρε όσο κανείς άλλος στο Twitter και στο Instagram στιγμές από τις διακοπές του στην Ελλάδα, γράφοντας μάλιστα μετά από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη τη φράση «εμπειρία που άλλαξε τη ζωή».




Πόσο θα πληρώναμε αν πληρώναμε

Πολλοί είναι οι σταρ του Χόλυγουντ αλλά και οι αθλητές που διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα, αμειβόμενοι με πολύ μεγάλα ποσά.

Αν εξετάσουμε την περίπτωση της Νικόλ Κίντμαν, που σήμερα έχει 8,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και σύμφωνα με το Net Worth Spot την κορυφαία διαδικτυακή πηγή που υπολογίζει την καθαρή αξία των influencers μέσω του συνδυασμού μιας ειδικής μεθοδολογίας, συλλογής δεδομένων και ενός αποκλειστικού αλγόριθμου, η κάθε μία από τις φωτογραφίες της λαμβάνει περίπου 140.000 likes. Αυτό σημαίνει ότι η Νικόλ Κίντμαν έχει εξαιρετική αλληλεπίδραση στο 1,0%. Οι λογαριασμοί αυτού του είδους θα μπορούσαν να απαιτούν από 2 δολάρια ανά χίλιους ακολούθους έως 3,50 δολάρια ανά χίλιους ακολούθους ή ακόμα περισσότερα. Άρα θα μπορούσε να ζητήσει ακόμα και πάνω από 40.000 δολάρια μόνο για ένα ποστ. Η πραγματική αξία όμως είναι η έκθεση στα τόσα εκατομμύρια μάτια των ακολούθων από όλο τον κόσμο, όλων αυτών των σελέμπτιτι, που είναι αληθινοί influencers και άρα μπορούν να επηρεάσουν τους θαυμαστές τους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: