28.8.22

Δεν ήταν σε σακούλες τα δύο πτώματα...


Τα δυο πτώματα που βρέθηκαν το Σάββατο να επιπλέουν μέσα στη θάλασσα, στην παραλία Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι, δεν ήταν σε σακούλες, ξεκαθαρίζει το Λιμενικό, από την πρώτη στιγμή που έγινε  γνωστή η είδηση.

Αυτό που έχει συμβεί... είναι ότι και τα δυο βρίσκονταν σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης και επάνω τους υπήρχαν πλαστικά κομμάτια, γεγονός που μπορεί να έχει συμβεί και από τα απορρίμματα της θάλασσας.

Τις απαντήσεις για την ταυτότητα των νεκρών θα τις δώσει τις επόμενες ημέρες η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ωστόσο μέχρι στιγμής και πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό το ένα ανήκει σε ενήλικα και το άλλο παραμένει αδιευκρινίστου ταυτότητας.
Πάντως η πιο πιθανή εκδοχή είναι να ανήκουν σε πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγιο που συνέβη πριν από πολλούς μήνες, όπως αυτό που είχε σημειωθεί νότια της Φολεγάνδρου τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι αγνοούνται, καθώς οι 13 διασωθέντες πρόσφυγες έδιναν συγκεχυμένη εικόνα. Άλλοι υποστήριζαν ότι στη λέμβο επέβαιναν περίπου 50 άτομα και άλλοι περίπου 30. Είχαν εντοπιστεί 3 νεκροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: