1.8.22

Αντίο από Μαρτίνς – εποχή Κορμπεράν στον Ολυμπιακό...



Γυρίζει σελίδα ο Ολυμπιακός, μετά τον ηχηρό αποκλεισμό του από τη Μακάμπι Χάιφα και τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο τού μέχρι σήμερα προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πορτογάλος τεχνικός είχε... συνάντηση με τους διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κι οριστικοποίησαν το συναινετικό «διαζύγιό» τους, με τον Μαρτίνς να αποχωρεί από τους Πειραιώτες έπειτα από περίπου 4,5 χρόνια παρουσίας στην τεχνική ηγεσία τους κι απολογισμό 3 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο.

Αντικαταστάτης του θα είναι οριστικά ο Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος είχε νωρίτερα στη μέρα συνάντηση για δύο ώρες με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Ευάγγελο Μαρινάκη, προκειμένου να «κλειδώσουν» τη συμφωνία τους και να συζητήσουν όλα τα θέματα της ομάδας.


Ο Ισπανός προπονητής εν συνεχεία πήγε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Ρέντη, όπου θα παρουσιαστεί στους παίκτες της ομάδας από τους Κριστιάν Καρεμπέ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, με το τελευταίο να «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και να αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού αρχηγού.

Ο 39χρονος πρώην προπονητής της Χάντερσφιλντ έχει θητεύσει δίπλα στον Μαρσέλιο Μπιέλσα (αυτό ήταν το διαβατήριο για να πάει πρώτος προπονητής στην αγγλική ομάδα). Πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Premier League, αλλά την έχασε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι νέος και φιλόδοξος και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να τον προτιμούν από τον Σλάβεν Μπίλιτς, το όνομα του οποίου επίσης «έπαιξε» τις τελευταίες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος Ισπανός είχε αρχίσει την καριέρα του ως προπονητής από την Κύπρο, όταν βρέθηκε στον πάγκο της Δόξας Κατοκωπιάς για οκτώ αγώνες τη σεζόν 2016/17 και στη συνέχεια στον Ερμή Αραδίππου. 

Άμεσος στόχος του Κορμπεράν είναι πλέον η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ παράλληλα καλείται να κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: