22.8.22

«Τροφεία» 5 ευρώ!...


Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στα ΜΜΕ για ΣΣΕ μόνο στα κρατικά media...
Στις 5 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η συμφωνία της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ με την κυβέρνηση για τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων στα κρατικά Μέσα, ΕΡΤ-ΑΠΕ, δημοτικά Μέσα, ΓΓΕΕ και γραφεία Τύπου.

Έπειτα από... δύο χρόνια διαπραγμάτευσης, με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μπήκαν οι υπογραφές. Το μόνο που προβλέπεται είναι η παροχή πιστωτικής κάρτας με «τροφεία» 5 ευρώ την ημέρα και δυο επιταγές 300 ευρώ Χριστούγεννα και Πάσχα,  όπως είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο η στήλη. Το κείμενο υπογράφουν οι Μαρία Αντωνιάδου και Σταύρος Καπάκος από ΕΣΗΕΑ, Θέμης Μπερεδήμας και Θανάσης Αλατάς από ΕΣΠΗΤ και Ιωάννης Οικονόμου, Θόδωρος Σκυλακάκης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η συμμαχία (από το 2017) ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ νομιμοποιεί, με την υπογραφή της, την παροχή «τροφείων» στους εργαζομένους στα δημόσια Μέσα, αντί για αυξήσεις στους μισθούς.

Και ενώ στα κρατικά Μέσα οι δημοσιογράφοι θα λάβουν αναδρομικά 800 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, για τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν υπάρχει καμία απολύτως δράση και διεκδίκηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ παραδέχεται πως η κυβέρνηση απέρριψε το σύνολο των οικονομικών αιτημάτων και υπόσχεται στο μέλλον «διεκδικήσεις για πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις»! Θυμίζουμε πως η υπόσχεση για αυξήσεις 100 ευρώ τον μήνα είχε δοθεί από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ πριν από τις εκλογές για τα νέα ΔΣ σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ. Η διαπραγμάτευση αυτή χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για να ενταχθεί η ΕΣΗΕΑ στο ΓΕΜΗΣΟΕ του «νόμου Χατζηδάκη», όταν άλλα σωματεία είχαν καταθέσει προσφυγή εναντίον του νόμου.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: