28.7.22

«Ξαναγράφει» την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ η κυβέρνηση...


Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει από την αλήθεια, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ (κατηγορώντας τον μάλιστα πως εκείνος «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»), με αφορμή την ετήσια έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανισότητα στη χώρα. 

Τα στοιχεία της έκθεσης αφορούν το... χρονικό διάστημα 2020-2021 και καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας, με τους πλούσιους να πλουτίζουν κι άλλο εις βάρος φτωχότερων, αλλά και εις βάρος του πιο νέου πληθυσμού της χώρας. Ενδεικτικά, το 25% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα, κατέχει το 45,7% του συνολικού εθνικού διαθέσιμου εισοδήματος, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 0,5% σε σχέση με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς.

Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ αποδομεί καταφανώς τη μαγική εικόνα που επιμένουν να προπαγανδίζουν το Μαξίμου και τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, αποτυπώνοντας την ωμή πραγματικότητα: ότι η κατάσταση στην Ελλάδα της εποχής Μητσοτάκη επιδεινώνεται συνεχώς.

Με αφορμή την έκθεση-κόλαφο κατά της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε πως «και επίσημα πλέον ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με αύξηση φτώχειας και ανισοτήτων», επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν μέρος μόνο της «δραματικής πραγματικότητας», καθώς δεν αφορούν τα έτη 2021 και 2022, όπου «συνεχίστηκε πιο επιθετικά η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και η εξάντληση του εισοδήματος των πολιτών λόγω της εκρηκτικής ακρίβειας».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λοιπόν, η κυβέρνηση ξεκινάει με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδει ευθύνες για την κατάσταση στον... κορονοϊό και προσπαθεί να πείσει πως η αύξηση των δεικτών φτώχειας και ανισότητας είναι... συγκυριακή και πως οφείλεται στη «δομή της ελληνικής οικονομίας». Επίσης, ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία πάει... «τρένο» χάρη στη σημερινή κυβέρνηση και προβλέπει μάλιστα ότι η επόμενη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ θα είναι καλύτερη λόγω των κυβερνητικών ενεργειών.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση –όπως άλλωστε το συνηθίζει– διώχνει όλες τις ευθύνες από πάνω της, κατηγορεί άλλους για τα δικά της πεπραγμένα και επιδίδεται στο γνωστό παιχνίδι προπαγάνδας, με τη σκέψη και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: