13.3.15

Οργή Λαφαζάνη για τις κρυφές αυξήσεις...

Την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι από τις αρχές του έτους έχουν...
περάσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κρυφές αυξήσεις από 1,3% έως 11,9% με στόχο να καλυφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού από τον οποίο πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ τους παραγωγούς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση το υπουργείο κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και μια «πρωτοφανή και εξοργιστική μεθόδευση για να δημοσιοποιηθεί».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου «δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης».

«Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους» καταλήγει η υψηλότατων τόνων ανακοίνωση του υπουργείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: