31.3.15

Έρχονται κατασχέσεις εξπρές…

Δέσμευση περιουσίας, για όσους έβγαλαν αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό, προβλέπει το σχέδιο που θα εφαρμόζουν στο εξής οι...
οικονομικοί εισαγγελείς και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Χωρίς να το γνωρίζει καν ο ελεγχόμενος πως έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, η εφορία θα κάνει την έρευνά της και, μόλις έχει επαρκή στοιχεία εις βάρος του, θα του γνωστοποιεί την κλήση για έλεγχο, δεσμεύοντας όμως την ίδια ακριβώς στιγμή και το σύνολο της περιουσίας του!

Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ των οικονομικών εισαγγελέων και της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου, και η αρχή θα γίνει από τους 1.500 που φιγουράρουν στη λίστα των εμβασμάτων.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι πέντε-έξι λίστες εμβασμάτων (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ) ενοποιούνται, γιατί πολλοί βρίσκονται σε περισσότερες από μία λίστες. Το ΚΕΦΟΜΕΠ θα διασταυρώνει τι χρήματα είχαν στο λογαριασμό τους και τι εισοδήματα δήλωναν στην εφορία.

Μόλις διαπιστωθεί πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δηλωθέντα και στην περιουσία του ελεγχόμενου, θα ετοιμάζεται πορισματική έκθεση, που θα παραδίδεται στους οικονομικούς εισαγγελείς. Εκείνοι αυτομάτως θα δίνουν εντολή κατάσχεσης και μετά ο ελεγχόμενος θα ειδοποιείται να προσέλθει για εξηγήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: