31.3.15

Κορωνάκης: Να προχωρήσει το σχέδιο...

...για πλατιά συμμαχία κατά της λιτότητας...


"Η εμπειρία της Ελλάδας και της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην Ευρωπαϊκή Αριστερά για να...
αλλάξει την Ευρώπη και να προτείνει ένα σαφώς διαφορετικό μοντέλο από εκείνο της λιτότητας της τρόικας" δήλωσε, από τη Ρώμη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, σε δημόσια συζήτηση η οποία οργανώθηκε χθες βράδυ κοντά στην ιταλική Βουλή. 

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση χαίρει, ευτυχώς, της ευρείας στήριξης του λαού, ο οποίος κατάλαβε ότι τώρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια σειρά από δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς πήραν την πρωτοβουλία για αυτήν την κοινή εκδήλωση. Θέλουμε να προχωρήσει ένα σχέδιο για μια πλατιά συμμαχία κατά της λιτότητας και υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και για τον λόγο αυτό, δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση να πραγματοποιήσω στην Ιταλία το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, ως γραμματέας του κόμματος» ανέφερε ο κ. Κορωνάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Έχουμε σχέδιο για το πώς θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, και σε αυτό το σχέδιο θέλουμε κοντά μας όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους πολίτες όλης της Ευρώπης».

Ο συντονιστής του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», Νικόλα Φρατογιάνι ανέφερε, από την μεριά του, ότι «η εμπειρία της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι βασικής σημασίας διότι θέτει, πραγματικά, το θέμα των θεμάτων: το ότι η πολιτική λιτότητας που εκφράζει η τρόικα, όχι μόνον δεν είναι η λύση, αλλά αποτελεί το πρόβλημα. Κάτι που αποδείχθηκε στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία». 

«Θέλουμε να προβάλουμε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης και να επαναλάβουμε ότι οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη, όλης της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουν, για το καλό όλων μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, από τους διανοούμενους που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία, την περασμένη 'Ανοιξη, του ευρωψηφοδελτίου «Η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα». 

«Με τη συνάντηση αυτή λέμε όχι στην εκστρατεία παραπληροφόρησης κάποιων μέσων ενημέρωσης, που θα ήθελαν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» πρόσθεσε ο Ρεβέλι.

Ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, τέλος, Πάολο Φερέρο, παρών στην ανοικτή συζήτηση της Ρώμης, θέλησε να τονίσει: «Έτσι όπως πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά του και στις περασμένες Ευρωεκλογές, είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας στηρίξει στην οικοδόμηση μιας ενιαίας δύναμης της ιταλικής Αριστεράς, τους αμέσως επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με τον Φερέρο, «με τις προτάσεις της, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει σε όλη την Ευρώπη ότι πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα χρήματα των πολιτών για να πλουτίζουν οι κερδοσκόποι και να αρχίσει να επενδύει και πάλι στο κοινωνικό κράτος και στην δημιουργία θέσεων εργασίας»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: