31.3.15

Δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία για τα έσοδα τα τεχνικά κλιμάκια...

Θολό παραμένει το τοπίο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους κι ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα σε Βρυξέλλες και Αθήνα. 
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι ένα...
μέρος των μέτρων να προωθηθεί στο Euroworking group προς έγκριση ώστε να εκταμιευθεί ένα μέρος της δόσηΩστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούν υπεραισιόδοξες τις εκτιμήσεις για την απόδοση αρκετών από τα εισπρακτικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.


Αισιόδοξος ότι πιθανότατα αύριο θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και ενδεχομένως να συγκληθεί το Eurogroup ακόμα και μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια εξέτασαν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάποιες από τις 22 φορολογικές παρεμβάσεις που πρότεινε η κυβέρνηση , ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση.

Ήδη οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν αντιρρήσεις τόσο για την εισπρακτική απόδοση κάποιων μέτρων (έσοδα π.χ. από το συντονισμό του φορολογικού μηχανισμού) όσο και για το χρόνο και τον τρόπο εφαρμογής (π.χ. η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών).

Μεγάλο ζητούμενο είναι το τι τελικά θα ισχύσει για τον ΕΝΦΙΑ ένα φόρο που έφερε στα δημόσια ταμεία το 2014 περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Για να ξεκαθαρισθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015 θα πρέπει να αποσαφηνισθεί άμεσα το εάν ο φόρος θα διατηρηθεί ως έχει ή θα αντικατασταθεί. Εάν ισχύσει το δεύτερο θα πρέπει να ενημερωθούν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για το νέο φόρο ακινήτων και τα έσοδα που αναμένεται να αποδώσει.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: