31.3.15

Σέρρες: Στο έλεος των πλημμυρών...

...φόβοι για έξαρση του φαινομένου...



Στο έλεος των πλημμυρών βρίσκονται οι Σέρρες, καθώς η...
κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βισαλτίας συνεχίζεται η κατασκευή πρόχειρων αναχωμάτων, προκειμένου να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αγροτικές εκτάσεις από τις πλημμύρες, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και διάνοιξη καναλιού, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Αχινού.

Την επιδείνωση της πλημμυρικής κατάστασης στο δήμο Βισαλτίας Σερρών, ανακοίνωσε  δήμαρχος Αγνή Δουβίτσα. «Η κατάσταση στο δήμο επιδεινώνεται, ενώ την Τρίτη αναμένεται έξαρση του φαινομένου» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η κ. Δουβίτσα εκφράζει φόβους για επιδείνωση της κατάστασης, εξαιτίας των ορμητικών νερών που «κατεβαίνουν» από το όρος Μπέλιτσα και προστίθενται στον ποταμό Στρυμόνα.

Παρόμοια κατάσταση βιώνει και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, με τη δημοτική αρχή να βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο. «Η στάθμη του νερού ανέβηκε περίπου σαράντα εκατοστά, ενώ ο ποταμός έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία παρά τις άμεσες επεμβάσεις που γίνονται», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Νότας.

Από τη πλευρά της λίμνης Κερκίνης, ο δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, παραμένει αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. «Η λίμνη αυτή την ώρα έχει σταθεροποιηθεί , η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά η στάθμη των νερών δεν παρουσιάζει αύξηση. Όσα νερά έρχονται τόσα διοχετεύονται στον ποταμό Στρυμόνα» δήλωσε ο κ. Κοτσακιαχίδης

Το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον αντιπεριφεριάρχη Σερρών και δημάρχους, θα έχουν συναντήσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας καταστροφής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Σήμερα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, που πρόκειται να ζητηθεί για τις άμεσες επεμβάσεις και παρεμβάσεις στη λίμνη Κερκίνη και στον ποταμό Στρυμόνα, αγγίζει περίπου τα 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως εκτίμησε και ο κ. Τζιτζικώστας. Το ποσό αυτό αναμένεται να διεκδικήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: