31.3.15

Παρέμβαση Βόζεμπεργκ στην Ευρωβουλή ...


...για τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ε.Ε. (BINTEO)...
Με την ιδιότητά της ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ (2013-2014), η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε...
με παρέμβασή της στη σχετική ακρόαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την ανάγκη διαλόγου στον τομέα των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Επιτρόπου και Α' Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγγυητή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ, κ. Frans Timmermans.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τόνισε το γεγονός ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν οριζόντιο ζήτημα που επηρεάζει και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο σύνολό της και όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη για προάσπιση, θωράκιση και εξυπηρέτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων με στόχο και σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή των ευρωπαϊκών αξιών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
διαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βόζεμπεργκ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στον αυστηρό έλεγχο τήρησης και σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, καθώς και στην ενσωμάτωση ζητημάτων στη φετινή έκθεση που απασχολούν έντονα την Ένωση την τελευταία διετία.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, η προστασία των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, η στήριξη των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και βεβαίως οι ανησυχητικά αυξητικές τάσεις της εμπορίας ανθρώπων και της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας.

Από τη δική του πλευρά, ο Ολλανδός Επίτροπος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση της κας Βόζεμπεργκ.

Ο Frans Timmermans απάντησε ειδικά ότι είναι μείζονος σημασίας η αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, η ενίσχυση των νόμιμων διαύλων μετανάστευσης αλλά κυρίως η καλύτερη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές για ένα καλύτερο μέλλον για τους μετανάστες στους τόπους καταγωγής τους.

Παράλληλα ο ίδιος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το λεγόμενο κοινωνικό ντάμπινγκ (Social Dumping) και η εκμετάλλευση εργασίας είναι βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ένωση για την πλήρη εφαρμογή των ευρωπαϊκών αξιών.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: