31.3.15

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την Πρόεδρο της Βουλής...



Αντα Ψαρρά

«Μόνο μια ανασφαλής γυναίκα θα ενοχλούνταν από ένα τέτοιο σχόλιο. Η κα Κωνσταντοπούλου είναι 100% ανασφαλής». Το σχόλιο αυτό δεν το έκανε κάποιος γνωστός για τη σεξιστική του συμπεριφορά μητροπολίτης ούτε κάποιος γνωστός μισογύνης δημοσιογράφος ούτε φυσικά ένας ακραίος πουριτανός ακροδεξιός.

Το σχόλιο αυτό φέρεται να έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες μετά τη συνεδρίαση στη Βουλή. Η κυρία Μπακογιάννη ίσως...
δικαιολογημένα να εκνευρίστηκε ή και να έγινε έξαλλη με την επιμονή της προέδρου της Βουλής να σχολιάζει και να παρεμβαίνει και αυτό φυσικά είναι απόλυτο δικαίωμά της.

Για ποιο ακριβώς λόγο ισχυρίζεται τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη ότι η Ζωή Κωσταντοπούλου είναι 100% ανασφαλής σα γυναίκα;

Μήπως επειδή η Ζωή Κωσταντοπούλου είναι πολύ ψηλή; Μήπως επειδή είναι μελαχρινή και εντυπωσιακή γυναίκα; Μήπως επειδή έχει επώνυμους γονείς; Μήπως επειδή έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές με άριστες επιδόσεις έχοντας ζήσει και στην Ευρώπη; Μήπως επειδή γνωρίζει καλά το ευρωπαϊκό δίκαιο; Μήπως επειδή εκλέγεται βουλευτίνα με πάρα πολλές ψήφους; Μήπως επειδή είναι νιόπαντρη; Μήπως επειδή είναι πολύ νεώτερη από πολλές από μας; Η τέλος μήπως είναι ανασφαλής σα γυναίκα «επειδή δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της μητρότητας», αντίληψη που απορρέει από το γνωστό προαπαιτούμενο στερεότυπο για την ολοκλήρωση της γυναικείας «φύσης».

Ευτυχώς το δυναμικό γυναικείο κίνημα από την εποχή της Σιμόν ντε Μποβουάρ τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα παραμένει όμως εξαιρετικά λυπηρό να επιστρατεύονται τέτοιου τύπου «επιχειρήματα» περί «γυναικείας ανασφάλειας» (όπως στο παρελθόν τα περί «υστερίας») από μία σύγχρονη γυναίκα πολιτικό.

Θα τολμούσαμε όμως να ρωτήσουμε την κυρία Μπακογιάννη αν θα συμφωνούσε μαζί μας στο ότι θα ήταν απολύτως αισχρό να διατυπωθεί από οποιονδήποτε η άποψη περί 100% ανδρικής ανασφάλειας του Αντώνη Σαμαρά μόλις εκείνος διατύπωσε στη Βουλή την παρατήρηση για το αντριλίκι. Και προσοχή δεν μιλάμε για τη δεδομένη ανασφάλεια του κυρίου Σαμαρά ως ηγέτη της ΝΔ αλλά την ανασφάλειά του ως άνδρα! 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: