31.3.15

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη, με εργαζόμενους σε ΜΜΕ...


 Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και...
Τηλεόρασης – Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ενημέρωση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΕΔ. Έθιξαν επίσης, ζητήματα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, εκτιμώντας ότι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργείου για την αύξηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα. Παράλληλα, διατύπωσαν το γενικότερο αίτημά τους για τη θέσπιση άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς η σχετική επαγγελματική πιστοποίηση, η οποία προβλεπόταν από το 1976, καταργήθηκε το 2014.

Ο υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε θετικά απέναντι σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και τους ενημέρωσε για τα σχέδια νόμου που προωθούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, τα οποία εμπεριέχουν μέτρα που συμπίπτουν με βασικές εργατικές διεκδικήσεις.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης περιέγραψε επίσης, τον στόχο του υπουργείου Εργασίας για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την στελέχωσή του με περισσότερο προσωπικό και τον επαναπροσανατολισμό της λειτουργίας του, προκειμένου να περιοριστούν οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: