31.3.15

Αυστηρό μήνυμα Λαφαζάνη...

Αυστηρό μήνυμα Λαφαζάνη μέσω iskra για διαπραγμάτευση, ΟΛΠ και αεροδρόμια ... μέσω iskra...
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση-ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, η πλευρά Λαφαζάνη τηρεί στάση αναμονής. 

Λίγο πριν από το...
μεσημέρι το iskra δημοσίευσε τo πρώτο άρθρο της ημέρας με τίτλο: «Οι «θεσμοί» εκβιάζουν για νέες μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις» και υπότιτλους «Όχι στους εκβιασμούς και στον στραγγαλισμό του ελληνικού λαού» και «Η χώρα να ακολουθήσει νέους εναλλακτικούς, προοδευτικούς δρόμους». 

Όπως επισημαίνει το άρθρο «οι συνθήκες στην Ελλάδα βρίσκονται σε οριακό ή κάτι παραπάνω από οριακό σημείο, εξαιτίας των «νεοαποικιακού» τύπου και ύφους εκβιασμών που ασκούν οι δανειστές απειλώντας να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Το iskra υπογραμμίζει πως«τα τεχνικά κλιμάκια ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην ελληνική πρωτεύουσα φέρεται να διαφωνούν σε πολλά από τα εισπρακτικά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους «θεσμούς» και περιλαμβάνονται στη λίστα με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ».

«Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια εξέτασαν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάποιες από τις 22 φορολογικές παρεμβάσεις που πρότεινε η κυβέρνηση , ενώ σήμερα Τρίτη (31/3) αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι των «θεσμών», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν έντονες ενστάσεις τόσο για την εισπρακτική απόδοση κάποιων μέτρων (έσοδα π.χ. από το συντονισμό του φορολογικού μηχανισμού) όσο και για το χρόνο και τον τρόπο εφαρμογής (π.χ. η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών)», τονίζει και προσθέτει πως «είναι φανερό ότι οι «θεσμοί» προσπαθούν να πιέσουν για σκληρές και αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» - απορρυθμίσεις». 

Απευθυνόμενο στην κυβέρνηση το άρθρο υπογραμμίζει πως θα πρέπει να «επιδείξει αυξημένη ετοιμότητα και όχι απλά να αποκρούσει με κάθε τρόπο τις πιέσεις αλλά να εφαρμόσει χωρίς εκπτώσεις ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμά προς όφελος του λαού και του τόπου».

«Οι εκβιασμοί αυτή βασισμένοι στο «νεοαποικιακού» τύπου ψευτοδίλημμα χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα δεν πρέπει να οδηγήσουν σε υποχώρηση. Η ελληνική κυβέρνηση τιμώντας την λαϊκή εντολή για απαλλαγή από την ξένη κηδεμονία, καλείται να επιλέξει νέους εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους, ώστε να οδηγήσει σε έναν νέο κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας». 

Το άρθρο κλείνει μεταφέροντας «πληροφορίες» για κυοφορούμενες ιδιωτικοποιήσεις: «Σύμφωνα , πάντως, με πολιτικούς αναλυτές, έντονο προβληματισμό και ανησυχίες γεννούν οι πληροφορίες που θέλουν να έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων και του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: