26.3.15

Μητρόπουλος: Δεν θα δεχθεί ο Τσίπρας μείωση μισθών και συντάξεων...


ΗΧΗΤΙΚΟ...
Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Μητρόπουλος ευχήθηκε η άρση της πιστωτικής ασφυξίας να μη συνδυαστεί με επιβολή νέων μέτρων.

«Θεωρώ, εύχομαι και ελπίζω η άρση της πιστωτικής ασφυξίας να μη...
συνδυαστεί με επιβολή νέων μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο α΄αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στο ερώτημα τι θα είναι εκείνο που θα κάνει τους δανειστές να ανοίξουν την «κάνουλα» της χρηματοδότησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Σύμφωνα με την εκφώνηση και του πρόεδρου μας και του οικονομικού επιτελείου, υπάρχουν διαρθρωτικά μέτρα τέτοια και τόσα που να μην πλήξουν περαιτέρω μισθωτούς και συνταξιούχους και να αναφέρονται σε άλλες ενότητες που εκεί υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης».

«Δεν υπάρχει περιθώριο, για να είμαι ξεκάθαρος, να συμπιεστούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις. Δεν θα δεχθεί ο Τσίπρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν βλέπω ρήξη - απεύχομαι τη ρήξη»

Αναφορικά με τις δηλώσεις Βαρουφάκη, ο οποίος απευθυνόμενος σε πολίτες είπε «να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη», τόνισε:

«Δεν βλέπω εγώ ρήξη, ούτε εύχομαι ρήξη, απεύχομαι τη ρήξη. Όπως έχω πει και άλλες φορές, το ελληνικό ζήτημα, το ζήτημα του χρέους, το ζήτημα το οποίο υφίσταται τώρα ο λαός μας δημιουργήθηκε, διογκώθηκε, εντάθηκε μέσα την ευρωζώνη. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις -το κάνει ο πρόεδρος μας- για να λυθεί αποτελεσματικά εντός της ευρωζώνης». 

«Οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό σενάριο ή πλάνα, τα οποία ενδεχομένως κάποιοι να νομίζουν ότι θα επέλυαν το ελληνικό ζήτημα, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο και να τα συζητάμε», σημείωσε.

Aκουστε το Ηχητικό, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: