10.3.15

Καμμένος: "Δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια κανενός...

...για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία"...


"Δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία" υπογράμμισε με έμφαση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μετά το...
πέρας των τελετών παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, προσθέτοντας ότι «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα για τις φετινές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ζητάω από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να κατέβουν στις παρελάσεις που θα γίνουν χωρίς μπάρες, μαζί με τη μαθητιώσα νεολαία, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί η παρουσία στην παρέλαση της εθνικής εορτής είναι μία πράξη εθνικής κυριαρχίας». Επανέλαβε μάλιστα τη χθεσινή του δήλωση ότι στην παρέλαση των Αθηνών θα συμμετάσχουν δύο τάγματα Εθνοφυλάκων, ένα από τον Έβρο και το άλλο από τα Δωδεκάνησα.

Στη Λάρισα σήμερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, συνοδευόμενος από τους ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση παρέστησαν στις διαδοχικές τελετές παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων Διοικητή 1ης Στρατιάς από τον Αντιστράτηγο (και νυν Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο, και Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Απαντώντας στο ερώτημα για τους λόγους που κατά τη γνώμη του ενοχλήθηκε η Άγκυρα από τις επισκέψεις του στα ακριτικά νησιά, ο Π.Καμμένος τόνισε: «Δεν ξέρω γιατί. Πάντως, αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά. Πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας στον Έβρο και στα νησιά. Δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία». 
Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε επανειλημμένως στον «παράγοντα άνθρωπο», τον οποίο και προσδιόρισε ως τον «ισχυρότερο πολλαπλασιαστή ισχύος» των Ενόπλων Δυνάμεων.


Τέλος ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κατά την τελετή παραδόσεως-παραλαβής Αρχηγού ΑΤΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες, όπως όλοι παρακολουθήσατε, είχαμε μία αρκετά έντονη δραστηριότητα στο Αιγαίο και οφείλω να πω ότι και ο απερχόμενος Αρχηγός του ΑΤΑ και πλέον Αρχηγός ΓΕΑ, αλλά και ο παραλαμβάνων, που είχε και την ευθύνη, απέδειξαν ότι η ελληνική ΠΑ είναι ικανή και πράττει αυτό που αρθρώνουν οι διαταγές ότι όποιος παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται και αναχαιτίζεται άμεσα». Και κατέληξε: «Θα προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας με όλα τα μέσα και σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό.»...

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: