23.2.12

Το PSI «εθελοντικό όσο κι η Ιερά Εξέταση», λέει ο επικεφαλής της Commerzbank...


Με γλαφυρό τρόπο εξέφρασε ο Μάρτιν Μπλέσινγκ, επικεφαλής της γερμανικής Commerzbank, την άποψή του για τη συμμετοχή στο ελληνικό «κούρεμα»: «Είναι τόσο εθελοντική όσο και η εξομολόγηση στην Ιερά Εξέταση» ανέφερε στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2011.

Ο...

επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας άφησε επίσης σαφείς αιχμές για τη μη συμμετοχή της ΕΚΤ στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μην περιληφθούν τα ελληνικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της στο PSI ήταν «λανθασμένα», υποστήριξε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να υποστούν απώλειες στις επενδύσεις τους, αλλά η ΕΚΤ όχι» είπε.

Η ΕΚΤ, συνέχισε, «απλώς δεν ήθελε να συμμετάσχει, και την καταλάβαινω». Η Commerzbank υποτίμησε εξάλλου τους ελληνικούς τίτλους της στο 26% της αξίας τους στο χαρτοφυλάκιό της κατά τον υπολογισμό των αποτελεσμάτων της. Η έκθεσή της σε ελληνικό χρέος θεωρείται η υψηλότερη γερμανικού πιστωτικού ιδρύματος.

Η κερδοφορία της τράπεζας το 2011 μειώθηκε κατά 55% στα 638 εκατ. ευρώ. Η Commerzbank, που είχε «διασωθεί» κατά την κρίση του 2008 -με το γερμανικό κράτος να ελέγχει ακόμη το 25% της- πρόκεται επίσης να προχωρήσει σε απομόχλευση ενεργητικού ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση κατά 1 δισ. ευρώ...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: