29.2.12

Μπαρούφα made in Greece...


Μαζί με όλα τάλλα, ξεχωρίζουμε σαν χώρα και σαν λαός και για τις ασυναγώνιστες επιδόσεις μας στη «μπαρούφα» και στην «μπούρδα» ! Πρόκειται για... την πατροπαράδοτη έφεση στα λόγια και τις πράξεις του εφήμερου εντυπωσιασμού, χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

Δυστυχώς αυτή η λειτουργία και συμπεριφορά διαπερνά τους πάντες και συναντάται παντού !

Η υπόθεση του «βουλευτή που έβγαλε στην Ελβετία 1.000.000 Ευρώ…», είναι μια ακόμα μπαρούφα made in Greece, (original δηλαδή…), στη γέννηση και την εξέλιξη της οποίας πρωταγωνίστησε όλο το αφάν κατέ της δημόσιας ζωής, από δικαστικούς, πολιτικούς, δημοσιολόγους, δημοσιογράφους και, φυσικά, με το πόπολο σε ρόλο κατευθυνόμενου και καθοδηγούμενου κομπάρσου, να τα χάβει όλα, να τα αναπαράγει και, ως συνήθως, να τα μεγαλοποιεί !

Το δυστύχημα, όμως, δεν περιορίζεται στη δημιουργία και το πλασάρισμα της «μπαρούφας», αλλά συνεχίζεται και μετά την αποκάλυψή της και το ξεγύμνωμά της. Είναι τότε που αναδεικνύεται μια ακόμα αρρωστημένη τάση της φυλής, η οποία έχει να κάνει με την περιτύλιξη της υπόθεσης με το πέπλο του μυστηρίου και της συνομωσίας κι έχουμε, πλέον, το αναμάσημα «εμπιστευτικών» πληροφοριών και πολύπλοκων σεναρίων, για σκοτεινούς συνωμότες, με υπερφυσικές δυνατότητες προκαθορισμού των εξελίξεων.

logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: