29.2.12

Ρέσλερ κατα Χρυσοχοΐδη...


«Πολλή φασαρία και κούφια λόγια»...

Τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας που σε εσωτερικό του έγγραφο, επιρρίπτει στην ... ελληνική πλευρά ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της, δημοσιεύει σήμερα η Deutsche Welle.
Ο τίτλος της νέας επίθεσης του Φίλιπ Ρέσλερ ενανατίον του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι: «Πολλή φασαρία και κούφια λόγια. Στο φως εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείο Οικονομίας που κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης για αθέτηση υποσχέσεων. Σύμφωνα με τον Φ. Ρέσλερ "Υπογράψαμε συμφωνίες για ανάπτυξη και επενδύσεις αλλά οι Έλληνες..."».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της βοήθειας που της προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης.
Στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο το συμπέρασμα βάζει τέλος στις ψευδαισθήσεις: «Ένας προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης είναι απογοητευτικός. Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά παραμένει ανεπαρκής».
Σύμφωνα με το έγγραφο «η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς».
Το έγγραφο καταλήγει με τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές επιχειρήσεις.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: