28.2.12

Ξεκινά η διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ...


Την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση, σύμφωνα με το μνημόνιο, του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ (65%) και του 34% της συμμετοχής στη ΔΕΣΦΑ (επί συνόλου 65%), αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την... απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, το Δημόσιο προχωρά στην πώληση (από κοινού, με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έως του συνόλου των μετοχών της ΔΕΠΑ, κυριότητας του Δημοσίου.

Η πώληση αυτή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα γίνει πριν, ταυτόχρονα ή μετά τη μεταβίβαση στο Δημόσιο μετοχών της ΔΕΣΦΑ, ποσοστού 34% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράψει για λογαριασμό του δημοσίου μνημόνιο συμφωνίας για την από κοινού με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ...


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: