29.2.12

Ντοκιμαντέρ για την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία



Μια μεγάλη παραγωγή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Ίντερνετ, αφιερωμένη στο καταστροφικό τσουνάμι και τον σεισμό στην Ιαπωνία της 11ης Μαΐου, που προκάλεσαν το θάνατο 19.000 ανθρώπων και την χειρότερη πυρηνική καταστροφή των... τελευταίων 25 χρόνων.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει ο κορυφαίος σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος αναλαμβάνει το μοντάζ της ταινίας «Ιαπωνία σε μια ημέρα». Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Fuji Television και της βρετανικής εταιρίας παραγωγής Scott Free και θα βασίζεται στα βίντεο του κόσμου και τις εικόνες που κατέγραψαν περίπου 200 κάμερες της Fuji στις πληγείσες περιοχές.

Η Fuji TV επέλεξε τον σκηνοθέτη λόγω της δουλειάς τους στο «Life in a day», ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ένα βίντεο καλειδοσκόπιο 80.000 ανθρώπων σε 192 χώρες. Η εταιρία προώθησης της ταινίας υπολογίζουν στις συνεισφορές όχι μόνο όσων ζουν στην Ιαπωνία, αλλά και αλλού. Τα κέρδη θα διατεθούν στα θύματα της καταστροφής.

«Το τεράστιο αυτό εγχείρημα αφιερώνεται σε όσους έχασαν τη ζωή τους και σε αυτούς που υποφέρουν από την καταστροφή», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το τηλεοπτικό δίκτυο. Η ταινία θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο και θα προβληθεί στην Ιαπωνία και μετά στο εξωτερικό.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι γνωστός για μερικές από τις εμπορικότερες ταινίες του Hollywood, όπως American Gangster, Μαύρο Γεράκι, Μονομάχος και Kingdom of Heaven.
protothema.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: