29.2.12

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ενοίκια αναξιοποίητων ακινήτων του Δημοσίου...



Στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν οκτώ από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Ο ...
κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, για το θέμα των επίμαχων ακινήτων του Δημοσίου.

Η εφημερίδα επικαλείται κατάλογο που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με 21 ακίνητα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα με σκοπό να τεθούν προς αξιοποίηση...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: