29.2.12

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων...


Στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.
Στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, το σχέδιο νόμου για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Η...

ενοποίηση, συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που πρέπει να έχουν ληφθεί ως το τέλος του μηνός προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση του νέου δανείου.


Στο φορέα που δημιουργείται εντάσσονται, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού "ΤΕΑΠΟΚΑ" και "ΤΑΔΚΥ", το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του.

Στο νέο Ταμείο, το οποίο θα καλύπτει 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους και 1,5 εκατ. συνταξιούχους, θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από την 1-1-2001, θα ισχύσει το διανεμητικό σύστημα και το ύψος της σύνταξης θα συναρτάται με το σύνολο των εισφορών, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους ασφαλισμένους μέχρι τις 31-12-2000 για το χρόνο ασφάλισης από 1-1-2015 και μετά. Επίσης δημιουργείται ατομικός λογαριασμός ασφαλισμένου που θα τον ακολουθεί σε όλο το διάστημα του
ασφαλιστικού βίου.

Στο νέο Ταμείο θα αποδίδονται και όλες οι εισφορές που προβλέπονταν για τα επιμέρους ταμεία καθώς και τα έσοδα των Ταμείων από περιουσιακά στοιχεία, αποδόσεις κεφαλαίων και αποθεματικών.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου μέχρι τις 31-12-2014 στο φορέα που δημιουργείται δεν θα γίνει καμία πρόσληψη, ενώ ο αριθμός του προσωπικού που μεταφέρεται από τα ταμεία που ενοποιούνται θα μειωθεί σταδιακά, κατά την ίδια περίοδο κατά 30%.

Η ένταξη των Ταμείων στο νέο Οργανισμό θα είναι προαιρετική και όσα Ταμεία αποφασίσουν να εξαιρεθούν θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: