29.2.12

Βρυξέλλες: συνάντηση Μπαρόζο - Παπαδήμου με φόντο την οικονομία...


Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στα δημοσιονομικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και πριν από τη συνάντηση του απογεύματος της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
«Θα δούμε εάν θα χρειαστεί επίτροπος ανάπτυξης» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι...

προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ίδιου προσωπικά και του αντιπροέδρου Ολι Ρεν.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Μπαρόζο τόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας, τόνισε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Μπαρόζο που άρχισε μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης θα βρεθεί η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Παρόντες, θα είναι ακόμη, οι επίτροποι για την οικονομία Ολι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Αντορ και για τον προϋπολογισμό Γιάνος Λεβαντόβσκι και για τις θαλάσσιες υποθέσεις Μαρία Δαμανάκη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες θεωρείται ως προετοιμασίας εν όψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: