29.2.12

Να μην ισχύει το απόρρητο για τα πολικά πρόσωπα...


Υπογράφουν 90 βουλευτές...

Τροπολογία με την οποία ζητούν να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσαν 90 βουλευτές με... επικεφαλής τoν Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες αναδεικνύουν μία τάση αμφισβήτησης του κύρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου -με αφορμή τα καταδικαστέα παραδείγματα μικρής μερίδας πολιτικών προσώπων- φανερώνουν πως οι ισχύουσες εκτελεστικές του Συντάγματος διατάξεις ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας της (...) οικονομικής ζωής των πολιτικών προσώπων είναι ανεπαρκείς».

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη, ρύθμιση με την οποία τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα (που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 α'-ε' του ν. 3213/2003) δεν ισχύουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα.

Η τροπολογία υπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: