29.2.12

Ο Σαμαράς έκανε πιο πολλές υποχωρήσεις από τον Παπανδρέου...


Απάντηση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη φράση «Η Αριστερά μας κουνά το δάχτυλο», έδωσε ο πρόεδρος της... κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο κ.Σαμαράς είναι ζαλισμένος γιατί βλέπει να του κουνάνε μαντίλι οι ψηφοφόροι του που τον....
στήριξαν και τον πίστεψαν».

Ο κ.Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα «υπάρχει μία ιερή συμμαχία Γιούνκερ, Βενιζέλου, Σαμαρά για την αναχαίτιση της Αριστεράς. Το πρόβλημα του είναι ότι ως ηγέτης της κεντροδεξιάς ξέρει πως πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις και από τον Παπανδρέου που ήταν πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα γίνει αν είναι πρωθυπουργός».

Εξέφρασε ακόμα τον προβληματισμό για το εάν θα γίνουν τελικά εκλογές, ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση που τηρεί το ΚΚΕ «δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του, δεν το ενδιαφέρει λέει η εξουσία μιλά αόριστα για λαϊκή κυριαρχία» αλλά και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Δεν μπορείς να καταγγελίες και μετά να λες ότι περίπου θα εφαρμόσω τα ίδια».

Από την κριτική του δεν άφησε έξω ούτε το Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Κώστα Καραμανλή. «Ο Παπανδρέου υλοποίησε προηλειμμένες αποφάσεις ένα προσχεδιασμένο έγκλημα που αρνήθηκε να εφαρμόσει ο Καραμανλής και γι' αυτό αποχώρησε, δέχθηκε όμως να το εφαρμόσει ο Παπανδρέου».

«Στην Κύπρο ο Χριστόφιας κατάφερε να δανειστεί 2,5 δις ευρώ, το 30% του ΑΕΠ της, από τον Πούτιν για να μην προσφύγει στο ΔΝΤ» είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει μία σειρά προτάσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και το «μορατόριουμ» στην πληρωμή των δανεικών προκειμένου η χώρα να έχει μία ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

greki-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: