29.2.12

«Εφυγε» ο ηθοποιός ο Βασίλης Τσιβιλίκας...


Εφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί ο δημοφιλής κωμικός, Βασίλης Τσιβιλίκας, σε ηλικία 70 ετών.
Οπως δήλωσε στο Mega, η διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, ο 70χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ειχε ...

έντονο θωρακικό άλγος, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή εντός του ασθενοφόρου, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον σώσουν.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν «Η θεία μου η χίπισσα] του Αλέκου Σακελλάριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: