29.2.12

Στην Ελλάδα σημειώνεται πρόοδος στα δημοσιονομικά, δήλωσε ο Μπαρόζο...


Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στα δημοσιονομικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και πριν τη συνάντηση που ... θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

«Όσον αφορά στην Ελλάδα, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει εγκριθεί επί της αρχής. Το PSI συνεχίζεται» τόνισε.

«Θα δούμε εάν θα χρειαστεί επίτροπος ανάπτυξης» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ίδιου προσωπικά και του αντιπροέδρου Όλι Ρεν.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Μπαρόζο τόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας, τόνισε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Μπαρόζο που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) θα βρεθεί η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Θα συναντήσω τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αργά σήμερα το απόγευμα με συναδέλφους από την Κομισιόν και όλοι μαζί θα συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα και πώς μπορούμε να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να μεγιστοποιήσουμε την επίδραση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων για να επιστρέψει η Ελλάδα στην οδό της ανάπτυξης» είπε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι επίτροποι για την οικονομία Όλι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Άντορ και για τον προϋπολογισμό Γιάνος Λεβαντόβσκι και για τις θαλάσσιες υποθέσεις Μαρία Δαμανάκη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες θεωρείται ως προετοιμασίας εν όψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: