18.2.12

O Σφουγγοκωλάριος του προεδρου (Παπουλια)...


O κ. Ξενοφών και η δικτατορία της ηλιθιότητας...
Σεμινα Διγενή

Επειδή πήρα πολλά μηνύματα, για το ποιός, τέλος πάντων, είναι ο Σφουγγοκωλάριος του Προέδρου, έψαξα και βρήκα μια χαριτωμένη φωτογραφία του, από ανέμελες στιγμές, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Αυτός ο κύριος, λοιπόν, είναι ο... κ Ξενοφών, που μου απαγόρευσε εγγράφως, να κρίνω τον κ. Παπούλια, κατηγορώντας με, ότι δε σέβομαι το θεσμό, που με καθύβρισε δημοσίως καταγγέλοντας την απύθμενη θρασύτητα, του οξυζεναρισμένου εγκεφάλου μου και με χαρακτήρισε ''νοσταλγό της ρεμούλας'' (sic) στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την ...ξανθιά ανεπάρκειά μου.

Άρα, όλες οι ξανθιές, μούγκα, αποφασίζει και διατάσσει ο κ. Ξενοφών, σύζυγος γνωστής και καλής λαϊκής τραγουδίστριας, μέχρι πρότινος πλατινέ, τουτέστιν κατάξανθης. (Άβυσσος η ψυχή του συζύγου και στιχουργού της λαϊκής αοιδού.)

Εγώ, εκτίμησα, όμως, ένα παλαιότερο άρθρο του, το οποίο και του συστήνω να απαγγέλει μπροστά στον καθρέφτη του, δίπαξ ημερησίως. Τίτλος;

______________________________________________________

\Περί ηλιθίων τινών/

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ποικιλίες ηλιθίων, που δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μην περάσουν απαρατήρητοι. Η πιο θλιβερή περίπτωση είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους ξύπνιους μέσα από την κομματική τους ταυτότητα. Αυτό και μόνο συνιστά την υπέρτατη ηλιθιότητα και αποκτά «διεθνιστικές» διαστάσεις κρετινισμού. Πρόκειται για γκασμάδες κανονικούς, ανθρώπους συμπλεγματικούς με ελάχιστη αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, που σχηματίζουν μια πλαστή ταυτότητα στις διάφορες πρόθυμες κομματικές παρατάξεις που στρατολογούν θύματα.

Εις αντιστάθμισμα ο κομματικός μηχανισμός μετατρέπει τον εγνωσμένης ηλιθιότητας πιστό της σε μέγα αναλυτή, σε άνθρωπο που για όλα έχει εύκαιρη μια απάντηση «επιστημονική», σοσιαλιστικού συνήθως περιεχομένου. Από το αν υπάρχει Θεός έως το χρέος της χώρας, ο ηλίθιος έχει τη λύση στο τσεπάκι του και καγχάζει αγέρωχος. Βασικό χαρακτηριστικό τού ηλίθιου είναι ότι δεν δέχεται και προφανώς δεν ακούει την άλλη άποψη, γιατί ως δογματικός ξέρει την εξ αποκαλύψεως κομματική αλήθεια. Ένα ακόμα προσόν του ηλιθίου είναι ότι δεν κουράζεται ποτέ. Αμετακίνητος σαν τούβλο, κανονικός κρετίνος, δεν έχει αμφιβολίες. Πιστεύει ότι είναι εκλεκτός από ταξική επιφοίτηση.

Ολοκληρωτικός, φασίστας ως το μεδούλι, αγωνίζεται να επιβάλει τη δικτατορία της ηλιθιότητάς του...

__________________________________________________

ΥΓ. Έτσι ακριβώς. Και τώρα, στον καθρέφτη ολοταχώς!.
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: