1.2.12

Καζίμ: «Ξέρω ότι οι οπαδοί του Θρύλου εκτιμούν και αγαπούν παθιασμένα!»...


Ο Καζίμ Ρίτσαρντς στις πρώτες συνεντεύξεις που έδωσε εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για τη δυναμική του Ολυμπιακού, υποκλίθηκε στη μαγεία της Θύρας 7, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να αγωνίζεται σε ... κορυφαίους ποδοσφαιρικού συλλόγους, όπως είναι ο Ολυμπιακός!

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Καζίμ Ρίτσαρντς στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»:

Καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό. Μας… αιφνιδίασες. Πώς έγιναν όλα τόσο γρήγορα; Ή μήπως δεν ήταν τόσο γρήγορα;

«Ευχαριστώ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μάλλον, όχι και τόσο γρήγορα. Μου τηλεφώνησε μία μέρα ο ατζέντης μου και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι. Του είπα ότι πρέπει να μάθω την κατάσταση του συλλόγου πρώτα. Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Έμαθα, λοιπόν, κάποια άλλα πράγματα που ήθελα και του είπε 100% ότι θα έρθω στον Ολυμπιακό».

Υποψιάζομαι ότι ρώτησες τον Ριέρα για τον Ολυμπιακό…

«Στην αρχή όχι. Δεν τον ρώτησα. Εκτός των άλλων, δεν ήξερα αν είναι σοβαρό το ενδιαφέρον. Μέχρι να βεβαιωθώ αν είναι σοβαρό δεν τον ρώτησα. Βλέπεις, στην αρχή της σεζόν έπαιζα συνεχώς, μετά είχα ένα μικρό πρόβλημα και έμεινα έξω και δεν ήξερα αν είναι σοβαρό το ενδιαφέρον. Δεν τον ρώτησα, λοιπόν, τον Ριέρα στην αρχή, δεν ήθελα κάποιος να ακούσει ότι μιλάω για τέτοιο θέμα».

Μετά τον ρώτησες, όμως… όταν σιγουρεύτηκες δηλαδή ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι σοβαρό.

«Ναι. Μου είπε ότι πρόκειται για τεράστιο σύλλογο, σοβαρό και το μέρος είναι απίστευτο. Η ζωή εδώ είναι όμορφη. Για μένα ήταν σημαντικό να το κουβεντιάσω και με την αρραβωνιαστικιά μου. Ήθελα και τη δική της γνώμη. Είναι εδώ, όπως βλέπεις, είναι 100% μαζί μου. Με υποστηρίζει και είναι μαζί μου σε αυτή την επιλογή».

Τι ονειρεύεσαι για τη νέα καριέρα που ανοίγεται μπροστά σου;

«Είμαι έτοιμος, ανυπομονώ, να μπω στο γήπεδο και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι με απασχολεί μόνο. Θέλω να δείξω σε όλους, και στη “Θύρα 7” τι αξίζω».

Με εκπλήσσεις. Ξέρεις για τη «Θύρα 7»;

«Ναι, όπως σου είπα, όταν μου είπε ο μάνατζέρ μου για τον Ολυμπιακό θέλησα να ψάξω μόνος μου κάποια πράγματα. Έκανα τη δική μου μικρή έρευνα. Έμαθα για το πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός. Έπαιξε καταπληκτικά, όπως είδαμε όλοι, φέτος στο Champions League και είναι ακόμα στην Ευρώπη. Αυτό που ήθελα να μάθω, όμως, είναι η καρδιά και η ψυχή του Ολυμπιακού. Να δω τι ομάδα είναι. Για εμένα αυτό είναι σημαντικό. Όταν υπάρχει ομάδα με καρδιά και ψυχή μπορώ να δείξω πραγματικά σε όλους ποιος πραγματικά είμαι. Κάπως έτσι λοιπόν έμαθα για τα όσα συνέβησαν στη Θύρα 7 πριν από κάποια χρόνια. Ήταν μία τραγωδία. Ήταν λυπηρό. Ξέρω ότι οι οπαδοί εκτιμούν και αγαπούν παθιασμένα. Τους συμπονώ κι εγώ για αυτό που συνέβη και θέλω να δώσω στο γήπεδο ό,τι έχω και δεν έχω. Θέλω να δείξω το ποδόσφαιρο που ξέρω. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Παίζω όπως νιώθω. Ελπίζω να ανταποδώσω την αγάπη που περιμένω να μου δείξει ο κόσμος».

Μίλησες καθόλου με τον προπονητή ή τον πρόεδρο;

«Όχι ακόμα. Προσπαθούσαμε να ρυθμίσουμε κάποιες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή. Η Γαλατασαράι προσπάθησε λίγο να μας δυσκολέψει, αλλά όλα πήγαν καλά τελικά. Έγιναν όλα τις τελευταίες ώρες πολύ γρήγορα. Όπως βλέπεις, δεν πήραμε καν αποσκευές μαζί μας. Η πτήση ήταν στις 09:30 και μας το είπαν ότι ταξιδεύουμε στις 08:30. Καλά καλά τα διαβατήριά μας δεν μπορέσαμε να πάρουμε».

Γιατί διάλεξες τον Ολυμπιακό;

«Γιατί είναι ένα τεράστιος σύλλογος. Παίζει κάθε χρόνο στο Champions League, ενώ φέτος συνεχίζει και στο Europa League. Ήρθα και για τον κόσμο. Πήρα μια πρώτη… γεύση το καλοκαίρι στο φιλικό που παίξαμε. Είχαμε έρθει με… άερα, αφού μέρες πριν δυσκολέψαμε τη Λίβερπουλ, αλλά βρεθήκαμε να χάνουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα. Βλέπω τον Ολυμπιακό ως μία μεγάλη προοπτική. Έχω έρθει με απίστευτη όρεξη για δουλειά και τίτλους».
olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: