16.2.12

Με Παπανδρέου-Σαμαρά συναντάται ο Παπαδήμος...


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έχει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο γραφείο του στη Βουλή. Αμέσως μετά θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που ...
στηρίζουν την κυβέρνησή του, για τα αποτελέσματα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. Επίσης, συζητά με τους δύο αρχηγούς για τις θέσεις με τις οποίες θα πάει η Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και μέλος της ΕΕ» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκε το ζήτημα εάν η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος. Όπως φαίνεται, υπάρχει ανησυχία μεταξύ των εταίρων για τη ρητορική της ΝΔ σχετικά με τη αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος -παρά την προσεκτική διατύπωση της θέσης αυτής από τον Αντώνη Σαμαρά στην επιστολή του προς το Eurogroup-, καθώς και για την ενίσχυση της Αριστεράς -που τάσσεται κατά του Μνημονίου-, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

«Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και πολιτική και η κοινωνική κατάσταση, το τι θέλει η ελληνική κοινωνία, το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες, εάν και η επόμενη Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση, με βάση τις επιλογές και τη βούληση του ελληνικού λαού, μπορεί να συνεχίσει αξιόπιστα την εφαρμογή ενός προγράμματος» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι οι πολιτικές πιέσεις εκ μέρους των δανειστών θα συνεχιστούν. «Αυτό είναι το μεγάλο θέμα από σήμερα έως και την οριστική απόφαση της Δευτέρας» στην τακτική σύνοδο του Eurogroup, όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την Τετάρτη εκ νέου εκλογές, τοποθετώντας τις χρονικά «μετά το PSI». Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ -μετά τις μαζικές διαγραφές βουλευτών- έχει χάσει τη δεδηλωμένη, ο κ. Σαμαράς είναι ο βασικός ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο θα προεδρεύσει της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί μετ' επιτάσεως το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει ανοίξει ο δρόμος για εθνικές εκλογές μέσα στον Απρίλιο.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: