7.2.12

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στον Μπαρόζο...


Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, με αφορμή το ενδεχόμενο κατάργησης των δημοσιεύσεων (ισολογισμών) στις εφημερίδες, απέστειλε η ... Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από τον κ. Μπαρόζο να εξετάσει το ζήτημα με προσοχή, δεδομένου ότι δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών ενώ παράλληλα η κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στους εργαζομένους στις 25 πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες και στις περισσότερες από 300 περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΑ, στην επιστολή της προς τον κ. Μπαρόζο, τονίζει ότι η κατάργηση των δημοσιεύσεων θα επιφέρει καίριο πλήγμα στη διαφάνεια καθώς και στο θεσμικό έλεγχο των επιχειρήσεων, ενώ επισημαίνει ότι αντίκειται στις αρχές του πλουραλισμού των ΜΜΕ.

Μέσω της μη δημοσίευσης στον Τύπο, συνεχίζει η ΕΣΗΕΑ, οι επενδυτές θα στερηθούν από πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι είναι ευρύτερα αποδεκτό πως το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσουν την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση που εγγυώνται οι δημοσιεύσεις στα έντυπα.

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, σε χθεσινή νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα «κάθε σενάριο κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί και από την Ομοσπονδία, η άρση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, πλήττει καίρια τη διαφάνεια στο χώρο της επιχειρηματικότητας.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: