2.2.12

Ο προξενητής Σκανδαλίδης και η Αννούλα η… μεγαλοκοπέλα...


Η συμφωνία Βενιζέλου- Λοβέρδου, όπως ήταν φυσικό, είχε και κερδισμένους και χαμένους. Διαβάστε και τα συμπεράσματα δικά σας:
Βενιζέλος και Λοβέρδος συναντήθηκαν και συμφώνησαν να συμπορευτούν στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη στην οδό Σίνα την Πέμπτη το βράδυ. Είχε προηγηθεί συνάντηση του ...
Σκανδαλίδη με τον Λοβέρδο, όπου είχε διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Ο Σκανδαλίδης, προσπάθησε για τη συμφωνία. Όπως εργάστηκαν και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Μίμης Ανδρουλάκης, αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος λέγεται ότι επικοινώνησε και με τον Λοβέρδο και με τον Βενιζέλο.

Την Παρασκευή, Σκανδαλίδης και Μόσιαλος, ο πρώτος από την πλευρά του Βενιζέλου και ο δεύτερος από την πλευρά του Λοβέρδου, επεξεργάστηκαν τις λεπτομέρειες, ακόμα και ένα σχέδιο των δηλώσεων. Το μυστικό όμως κλείστηκε σε επτασφράγιστο κουτί, γιατί μεσολαβούσε η Σύνοδος Κορυφής.

Στο μεσοδιάστημα ως την Τρίτη οπότε και έγιναν οι δηλώσεις, αμφότεροι άνοιξαν κάποια χαρτιά σε στενούς τους συνεργάτες. Φημολογείται ότι ο Βενιζέλος μίλησε με τον γιατρό (είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) Γιάννη Δατσέρη και ο Λοβέρδος με τον πρώην υφυπουργό του Χρήστο Αηδόνη.

Τα τηλέφωνα προς τους υπόλοιπους άρχισαν αργότερα- από το πρωί της Τρίτης. Στο στρατόπεδο Βενιζέλου δεν υπήρξαν προβλήματα και στραβομουτσουνιάσματα. Ούτε και από τους «τουπαμάρος»- βλέπε Τόνια, Σαλαγιάννη και λοιπούς. Ούτε φυσικά και ο Ρέππας τον οποίο ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών στράβωσε- πως θα μπορούσε άλλωστε όταν είναι ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής του ενός υποψηφίου.

Δεν ήταν ίδια η εικόνα στην άλλη πλευρά. Ο Ραγκούσης, άκουσε, επιφυλάχτηκε και χθες Τετάρτη δημοσιοποίησε τη διαφωνία του μέσω twitter, κρατώντας αποστάσεις. ΟΙ σχέσεις του με τον Ευ. Βενιζέλο δεν είναι οι καλύτερες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου άφησε να διαρρεύσει ότι είναι ικανοποιημένη από τη συμπόρευση. Ωστόσο άνθρωποι που μίλησαν μαζί της ορκίζονται ότι η αμηχανία της είναι εμφανής. Η Άννα, ως μέλος της «πράσινης τρόικας» δεν είχε πει ποτέ ανοικτά στον Λοβέρδο ότι θα τον στηρίξει- όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Αντιθέτως τελευταία, είχε κάνει μεγάλο άνοιγμα στον Βενιζέλο. Θυμίζουμε την επίθεση αγάπης και θαυμασμού στο Εθνικό Συμβούλιο και την πρόταση για εκλογή προέδρου από την ΚΟ, εάν (φυσικά) υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι ο Σκανδαλίδης ήταν ο προξενητής, η Άννα μοιάζει με… μεγαλοκοπέλα που κινήθηκε μεταξύ δύο γαμπρών και τελικά… ξέμεινε στο ράφι.


Θέμης Δαγκλής

www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: