27.2.12

Μηδενική ανοχή στη διαφθορά διαμηνύει εκ νέου η ηγεσία της (Κυπριακής) Αστυνομίας ...


Λεμεσός: Ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά έστειλε εκ νέου ο Αρχηγός της Αστυνομίας δια του εκπροσώπου Τύπου του σώματος, Ανδρέα Αγγελίδη, με αφορμή τη σύλληψη αστυνομικού για συμμετοχή σε συνωμοσία για τοκογλυφία και εκβιασμό που συνιστούν κακούργημα.

Σύμφωνα με... τον κ. Αγγελίδη, που προέβη στη δήλωση ενόσω οι 7 ύποπτοι που συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία 44χρονου, τελούσαν υπό τη διαδικασία έκδοσης διαταγμάτων κράτησης, είπε πως στις 24 του μηνός ο 44χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ότι μεταξύ 2009 και Φεβρουαρίου 2012 δανείστηκε από άλλα πρόσωπα χρηματικό ποσό το οποίο ανέρχεται στις 64 χιλιάδες ευρώ και μηνιαίο επιτόκιο 25-30%.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, αφού πλήρωσε ποσό 167 χιλιάδων ευρώ για το ποσό που δανείστηκε δεχόταν απειλές και ψυχολογική πίεση για να πληρώσει και άλλα χρηματικά ποσά που ανέρχονται στις 63 χιλιάδες ευρώ και να δώσει περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της οικογένειας του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του παραπόνου συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα 7 πρόσωπα ηλικίας 31 μέχρι 45χρονων, εκ των οποίων ο ένας είναι Αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως οι συλληφθέντες προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς, που διερευνώνται.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για κύκλωμα, είπε ότι με βάση τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι οι ύποπτοι συνδέονταν μεταξύ τους και για αυτό έχουν συλληφθεί για το αδίκημα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η διαδικασία για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αφού ανέφερε ότι η ηγεσία της Αστυνομίας έδειξε έμπρακτα την αποφασιστικότητα της για θέματα διαφθοράς, είπε ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ότι θα εξεταστούν και πειθαρχικά αδικήματα που ενδέχεται να διέπραξε...

philnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: