26.2.12

Ελληνες διαδήλωσαν έξω από την γερμανική Πρεσβεία


Συμβολική διαδήλωση μπροστά από την γερμανική πρεσβεία στην ιταλική πρωτεύουσα πραγματοποίησε χθες ομάδα Ελλήνων φοιτητών και Ιταλών φιλελλήνων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις... επτά το βράδυ απέναντι από την πρεσβεία της Γερμανίας πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως "η Ελλάδα δεν είναι ένας διάττων αστέρας" και "πρέπει να δοθεί μια ουσιαστική ευκαιρία στην Ελλάδα".

Με την κινητοποίησή τους αυτή, κρατώντας ελληνικές και ιταλικές σημαίες, η ομάδα αυτή των φοιτητών θέλησε να υπογραμμίσει ότι "πέρα από τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας και τον περιορισμό του δημοσίου χρέους, επείγουν πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξαναβρεί άμεσα η χώρα μας, τον δρόμο της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης".

Στο «πλευρό» των Ελλήνων και οι Αυστραλοί

Τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό πήρε το διήμερο "Γλέντι" που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ "Αντίποδες".

"Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στα αδέλφια μας στην Ελλάδα ότι είμαστε εδώ τους νοιαζόμαστε, πονάμε μαζί τους, τους στηρίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους συμπαρασταθούμε", τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ όλοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα αλλά και την πίστη τους πως πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός θα βρει και τους τρόπους και την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.

Αυτό ήταν εξάλλου και το σύνθημα του πρωτοσέλιδου του "Νέου Κόσμου" που έγινε χιλιάδες αφίσες, αυτοκόλλητα και κονκάρδες: I Believe in Greece (Πιστεύω στους Έλληνες).

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται έκαναν χθες Έλληνες φοιτητές αλλά και εκατοντάδες Βρετανοί πολίτες έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: