19.2.12

Η εταιρεία ευημερεί, οι άνθρωποι πεθαίνουν...



Η αυτοκτονία ενός δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ένας από τους πολλούς των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε πρόσφατα, σοκάρει. Το γεγονός ότι έδωσε τέλος στη ζωή του έγινε γνωστό μια εβδομάδα αργότερα, φέρνει όμως με ... τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τα επακόλουθα της στις ζωές των ανθρώπων.
Η εταιρεία της ΕΡΤ ως ΔΕΚΟ ευημερεί, παρουσιάζει κέρδη. Και την ίδια στιγμή εφαρμόζει με προσήλωση την πολιτική των απολύσεων. Αδειάζει το ραδιομέγαρο από ανθρώπους, μειώνει αμοιβές, παραδίδει την παραγωγή σε εξωτερικές εταιρείες, μετατρέπεται σε κουφάρι δημόσιας τηλεόρασης.
Η επιλογή μόλις 63 δημοσιογράφων από τους 169 της περυσινής χρονιάς και τους 345 της προπέρσινης, ξεχάστηκε γρήγορα εν μέσω καυγάδων για επιλογές προσώπων με βάση μια κατασκευασμένη κατηγοριοποίηση. Κανείς δεν μιλά ξαφνικά για τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων, απαραίτητων για να υλοποιήσει η δημόσια τηλεόραση την αποστολή της.
Ένας από τους πλέον αδύναμους κρίκους, με πολλά προσωπικά προβλήματα, λύγισε. Και ήταν εργαζόμενος στην ΕΡΤ, την εταιρεία που υποτίθεται πως έχει δημόσια αποστολή και ρόλο.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: