22.2.12

Πέρα απ'τα παραμύθια!...

Τη στρατηγική της συμφωνίας για την περικοπή του ελληνικού χρέους την είχε διαπραγματευτεί και την είχε συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου, στις 26 Οκτωβρίου 2011.΄Ηταν τότε, που... γυρνώντας από την Ευρώπη, ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι τον υποδέχτηκαν, περίπου, ως προδότη, που ξεπούλησε και υποθήκευσε τη χώρα του ! ΄Ηταν τότε, που ο ίδιος, θέλησε να βάλει την ουσία της συμφωνίας εκείνης, (παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη), στην κρίση του ελληνικού λαού κι έπεσαν να τον φάνε, τόσο τα εσωτερικά κοράκια, όσο και οι ευρωπαίοι δεξιόστροφοι ηγετίσκοι. Και τον έφαγαν !...

Για το μόνο που ο Σαμαράς ( και ο Βενιζέλος…), δικαιούνται να υπερηφανεύονται, είναι για τη συνομολόγηση του Μνημονίου Νο 2 και των σφαγιαστικών μέτρων που περιέχει. Είναι, αποκλειστικά, δικό τους κατασκεύασμα, είναι απόρροια της δικής τους στρατηγικής και τακτικής διαπραγμάτευσης και «επαναδιαπραγμάτευσης» !

Το …δίδυμο «κατάφερε» να ισοπεδώσει και τον ιδιωτικό τομέα, πετσοκόβοντας μεροκάματα και διαλύοντας κάθε θεσμό εργασιακών σχέσεων, στο όνομα της …ανταγωνιστικότητας, ενώ, ειδικά, ο ένοικος της Συγγρού κατόρθωσε, με την τακτική του για τις συντάξεις, να φέρει νέα επιδρομή στις κύριες, ανοίγοντας, ουσιαστικά, νέο γύρο αφαιμάξεων στο όλο ασφαλιστικό.

Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε μάχη για όλα αυτά τα ζητήματα και μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και στις συσκέψεις των αρχηγών με τον πρωθυπουργό, όπως επίσης έδωσε μάχη και για την σωστή λύση και διαδικασία στο θέμα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Ο Ευάγγελος, όμως, τον έγραψε, κανονικά και σε συνεργασία με τον Σαμαρά τον υποσκέλισαν, σχεδόν, σε όλα τα ζητήματα, που έβαλε.

Να, γιατί αρκετοί από τους «Παπανδρεϊκούς» βουλευτές ψήφι-σαν «όχι» στο Μνημόνιο, διαμαρτυρόμενοι και αντιδρώντες στην όλη μεθόδευση και την όλη ποδηγέτηση των διαπραγματεύσεων και των αποφάσεων, από το «δίδυμο» !

Πηγή: logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: