14.2.12

BBC: Οι άνδρες παρουσιαστές αμείβονται 40 φορές περισσότερο από τις γυναίκες ...


Μπορεί το δημοφιλές δίκτυο να απασχολεί εξίσου μεγάλο αριθμό γυναικών και ανδρών υπαλλήλων, όμως οι μισθοί τους είναι άνισοι.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι άνδρες παρουσιαστές κερδίζουν ως και 40 φορές περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες, ακόμη κι αν... εμφανίζονται σε λιγότερο δημοφιλή σόου.

Γυναίκες παρουσιάστριες όπως η 67χρονη Angela Rippon, η 71χρονη Gloria Hunniford και η 64χρονη Julia Somerville αμείβονται με 1.000 λίρες η καθεμιά για ένα επεισόδιο του «Rip Off Britain», το οποίο συγκεντρώνει 5 εκατομμύρια θεατές.

Αλλά στην εκπομπή «Match Of The Day» η οποία έχει περίπου 4.5 εκατομμύρια θεατές, ο παρουσιαστής Alan Hansen παίρνει 40.000 λίρες το επεισόδιο, ενώ ο Alan Shearer περίπου 10.000 λίρες.

Για ένα δίκτυο που ισχυρίζεται ότι δίνει ισάξιες ευκαιρίες στις γυναίκες παρουσιάστριες, σίγουρα οι παραπάνω αποκαλύψεις των μισθών δεν βοηθούν και πολύ την εικόνα του.

Η Angela Rippon ανέφερε: «Είναι απογοητευτικό γιατί εμείς (οι τρεις παρουσιάστριες) είμαστε ένα από τα Top 10 προγράμματα στην τηλεθέαση και θα έπρεπε να πληρωνόμαστε αναλόγως. Θα υπέθετε κανείς ότι το BBC πληρώνει ανάλογα με τα νούμερα, όμως δεν είναι έτσι».
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: