2.2.12

Δύο κρίσιμα 24ωρα για την Ελλάδα


Κρίσιμα είναι τα δύο επόμενα 24ωρα για την χώρα, αφού κυβέρνηση και κόμματα πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις έπειτα από τη διορία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους ιδιώτες πιστωτές έως το τέλος της εβδομάδας. Το μεσημέρι ο...

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI.

Αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα - τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -, στα οποία οι απόψεις διίστανται όχι μόνο με την τρόικα, αλλά και μεταξύ τους, όπως και στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αναμένεται να βρεθούν οι τρεις αρχηγοί στη νέα συνάντησή τους υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί αύριο ή το Σάββατο.

Το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν παρών και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Πέραν της ενημέρωσης από τον κ. Βενιζέλο συζητήθηκαν και τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψη των συμφωνιών.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: