28.2.12

Αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μείωσης των κατώτατων μισθών...

Κατά 22% τους κατώτατους και κατά 32% στους νέους έως 25 ετών...
Αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου θα μπορεί νομίμως ο εργοδότης να προχωρήσει σε μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και κατά 32% στους νέους έως 25 ετών, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που...
εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Για τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, δίνεται δυνατότητα 3 μηνών (έως τις 14 Μαίου) για διάλογο μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών για την υπογραφή νέας σύμβασης, ενώ για τις συμβάσεις που είναι ήδη σε ισχύ, η τρίμηνη μετενέργεια ισχύει από τη λήξη τους.

Εάν δεν υπογραφεί νέα σύμβαση σε αυτό το διάστημα, εξακολουθούν να ισχύουν μόνον ο βασικός μισθός και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εφόσον προβλέπονται.

Επίσης με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «παγώνουν» από 14 Φεβρουαρίου οι ωριμάνσεις μέχρι το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%.

Τέλος παύει η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ.

Παπαδήμος: Τα γενόσημα θα ισχύσουν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για δυσκολία προώθησης των επενδύσεων που θα πρέπει να επιταχυνθούν, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων, είπε ότι θα ισχύσουν γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση και αναγκαία για την εξοικονόμηση πόρων χωρίς την επιβάρυνση της υγείας των πολιτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, λέγοντας ότι ήταν αναμενόμενη και δε συνιστά κανένα πρόβλημα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα Τρίτη το νομοσχέδιο για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Αύριο Τετάρτη ψηφίζονται στην Ολομέλεια οι αποφάσεις για τις αλλαγές στην συνταγογράφηση καθώς και τα μέτρα για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: