2.2.12

Σήμερα στις 11 π.μ. στη Βουλή η συνάντηση Παπανδρέου με Βενιζέλο-Λοβέρδο...


Συναντήσεις με τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όπως συνεννοήθηκαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους χθες το απόγευμα.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα θετικός έναντι του... Ανδρέα Λοβέρδου και της κίνησης που έκανε να συμπαραταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό τουλάχιστον διαχέεται από την πλευρά του υπουργού Υγείας, ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Παπανδρέου φέρεται να είπε στον υπουργό Υγείας «Είναι πολύ σωστή κίνηση. Είναι θετική για την ομαλοποίηση στο εσωτερικό της παράταξης».

Στο τηλεφώνημα συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα, ενώ στις 11 το μεσημέρι έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού Παπανδρέου-Βενιζέλου με αντικείμενο την εξέλιξη του PSI, φυσικά στην κουβέντα των δύο θα τεθεί φυσικά και το εσωκομματικό ζήτημα.

Οι κ. κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος είχαν επίσης στο γραφείο του υπουργού Υγείας στην Κηφισίας πολύωρη συνάντηση με ομάδα βουλευτών. Μεταξύ άλλων ήταν οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Χρήστος Αηδόνης, Δημήτρης Τσιρώνης, Συμεών Κεδίκογλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου και με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατά την οποία ο υπουργός Υγείας του ζήτησε να συμπορευτεί στην υποψηφιότητα Βενιζέλου. Η συνάντηση αυτ'η ωστόσο διαψεύσθηκε αργότερα και από τις δύο πλευρές και όπως διέρρεαν χαρακτηριστικά κύκλοι προσκείμενοι στους δύο άνδρες αρκέστηκαν σε τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Κοινή γραμμή πλεύσης βενιζελικών και λοβερδικών είναι να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. ο Γιώργος Παπανδρέου. Παρότι εκτιμούν ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα δεδομένα που έχει μπροστά του: Την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου από τη μια και τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο εσωκομματικό σκηνικό από την σύμπλευση Βενιζέλου-Λοβέρδου, από την άλλη.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να πιέσουμε, δεν θέτουμε προαπαιτούμενα. Η όποια πρωτοβουλία ανήκει στον Παπανδρέου» έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές του κλίματος Λοβέρδου...

www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: