2.10.23

Σπριντ για την Κυριακή...


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής και στην κυβέρνηση και τη ΝΔ επιδίδονται σε έναν... αγώνα δρόμου για την πλέον αποτελεσματική υποστήριξη των «εκλεκτών» τους υποψηφίων. Το βάρος πέφτει στις 13 περιφέρειες, καθώς σε αυτές ο πολιτικός χαρακτήρας της κάλπης είναι εμφανώς πιο έντονος, από τη στιγμή που επισήμως η Πειραιώς, όσον αφορά τους δήμους, έχει εκφράσει την εύνοιά της μόνο στον Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο υπάρχει η πεποίθηση ότι μπορούν να κερδηθούν όλες οι Περιφέρειες από τους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, μολονότι σε κάποιες εξ αυτών οι γαλάζιοι «αντάρτες» απειλούν και διεκδικούν να κάνουν τελικά την έκπληξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πάρει πάνω του τη μάχη εκ μέρους της κυβερνώσας παράταξης και το πρωί θα επισκεφθεί τον Βύρωνα, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά. Ακολούθως, το απόγευμα, θα επισκεφθεί την Κόρινθο, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό. Και αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες παρεμβάσεις στήριξης του κ. Μητσοτάκη στους υποψηφίους της ΝΔ, καθώς την Τετάρτη θα βρεθεί σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλη περιοχή της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, το κόμμα του έδωσε πολιτική διάσταση στις περιφερειακές εκλογές, γιατί θεωρεί κομβικής σημασίας να είναι η περιφερειακή πολιτική συντονισμένη με την κεντρική πολιτική, δεδομένου ότι οι περιφερειάρχες έχουν ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

«Η εκλογή τους δεν είναι σημαντική για μας με όρους κομματικούς. Αλλά γιατί για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές, χρειάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά σε επίπεδο περιφερειών και μεγάλων δήμων άνθρωποι που θα μπορούν να σταθούν αρωγοί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα το καλύτερο δυνατό για τον τόπο τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (στην Βραδυνή).

Καθημερινότητα και ΟΑΚΑ
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επιμένει να ασχολείται με θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, όπως αποτυπώθηκε και στη χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook, με τον απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων της περασμένης εβδομάδας. «Έχουμε πολλά να πούμε πάλι και σήμερα. Ομολογώ είναι ελάχιστες οι εβδομάδες που δεν έχουμε πολλά τελικά. Ίσως μόνο οι εβδομάδες των γιορτών. Και ναι, δεν είναι όλα τέλεια, δεν γίνονται όλα αμέσως, δεν μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να διορθώσουμε τα πάντα, αλλά ελπίζω ότι όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις αναρτήσεις, θα ξέρετε πως προσπαθούμε και εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά. Με μικρά ή μεγάλα βήματα, όμως πάντα μπροστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για το θέμα του στεγάστρου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο πρωθυπουργός, στην ανάρτησή του, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Τόνισε παράλληλα ότι η ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και η κυβέρνηση επενδύει 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του...

Φίλιππος Πανταζής

euro2day,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: