31.10.23

Μαζική κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει το δίκτυο του Al Jazeera...


Για ένα άνευ προηγουμένου κύμα επιθέσεων που στοχεύουν τον ιστότοπο και τη ραδιοτηλεόρασή του κάνει λόγο το δίκτυο μέσων ενημέρωσης του Al Jazeera, από τα λίγα ΜΜΕ που καλύπτουν εκ του σύνεγγυς τον πόλεμο στη Γάζα.

Αυτές οι... επιθέσεις είναι μερικές από τις πιο σοβαρές και έντονες που έχει αντιμετωπίσει το δίκτυο, αναφέρει σε δήλωσή του.

Οι τεχνικοί του Al Jazeera που εργάζονται για τον μετριασμό αυτών των επιθέσεων, αποκάλυψαν ότι ένα σημαντικό μέρος τους προέρχεται από διευθύνσεις IP που συνδέονται με οντότητες, οι οποίες εμπλέκονται ενεργά στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.


Επιπλέον, ορισμένες διευθύνσεις IP έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τακτικές για να αποκρύψουν την πραγματική τους προέλευση.

Η φύση αυτών των κυβερνοεπιθέσεων είναι επίμονη και καλά συντονισμένη, προφανώς με σκοπό να προκαλέσουν ουσιαστική αναστάτωση. Επιδεικνύουν μια συστηματική και μεθοδική προσέγγιση, σε συνδυασμό με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών.

Το Al Jazeera Media Network διατηρεί το νόμιμο δικαίωμά του να αναζητά και να θέτει προ των ευθυνών τους τους υπαίτιους για αυτές τις σκόπιμες και στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τονίζει στην ανακοίνωσή του το αραβικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: