30.10.23

Το πινγκ πονγκ και το… τυράκι...


Το «τζαρτζάρισμα» του «γαλάζιου» βουλευτή Μαγνησίας δέχτηκε στην ολομέλεια της Βουλής η Σοφία Ζαχαράκη για τα σχολικά γεύματα στην περιφέρεια που πλημμύρισε δύο φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ο Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος ανήκει στους... ελάχιστους βουλευτές της πλειοψηφίας που αρθρώνει κριτική για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, ζήτησε από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να βρει λύση προκειμένου όλα τα παιδιά της Μαγνησίας να αποκτήσουν πρόσβαση στα σχολικά γεύματα, θυμίζοντας με νόημα ότι «πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά, εξαιτίας προβλημάτων στον διαγωνισμό, παρήλθε ολόκληρο το σχολικό έτος και κανένα σχολείο και κανένας μαθητής της Μαγνησίας δεν έλαβε κανένα γεύμα».  

Η Σ. Ζαχαράκη δεν διέψευσε την επισήμανση, κάνοντας βολικές γενικεύσεις και τονίζοντας την ανάγκη να τηρηθεί το γράμμα του νόμου σε σχέση με τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Τότε εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος, με τον Χρ. Μπουκώρο να διακόπτει την υπουργό:

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Τόσες τροπολογίες φέρνουμε, ας φέρουμε και μια ακόμη.

ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Σας το λέω εν τιμή…

ΜΠ.: Για παιδιά πρόκειται.

ΖΑΧ.: Ετσι είναι. Πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε έρχεται εδώ δεν θέλει να πει κάτι ευχάριστο ή να βγάλει μια ανακοίνωση η οποία εκείνη τη στιγμή…

ΜΠ.: Σας τιμάει αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπουργός δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική στο να δοθεί λύση με πιο γοργές διαδικασίες, αρκεί να δοθεί άνωθεν έγκριση

Α.Π.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: